Töltőanyag műfüves sportpályákhoz

A műfüves sportpályák töltőanyagai

SBR granulátum

A leggyakrabban műfüves sportpályák töltőanyagaként használják az SBR gumigranulátumot. Ezen kívül játszóterek, multifunkciós sportpályák öntött gumi felületeinek alsó rétegeiben is gyakran használják. Összetételének köszönhetően nem hajlamos a bekeményedésre ami miatt az egyik legjobb élményt nyújtó műfüves töltőanyag. 
Az elmúlt években gyakran színezett formában is használják. A színezett SBR gumiőrlemény megakadályozza a szennyező anyagok kiszivárgását és a felforrósodástól is védelmet biztosít. 

Zöld gumigranulátum

A zöldre színezett SBR granulátumot általában műfüves pályák töltőanyagaként szokták felhasználni. Az esztétikai szempontokon kívül a védőbevonatnak köszönhetően a szennyezettebb gumiabroncsokból kiszivárgó vegyi anyagok bőrrel történő érintkezését is meggátolja. Ez a típusú őrlemény egyesíti az SBR és az EPDM előnyeit! Az EPDM-mel szemben műfüves pályák töltőanyagaként nem keményedik be ezért nem szükséges eltávolítani a az elhasználódott anyagot hanem elegendő csak a pályáról kihordott őrleményt pótolni. Az SBR-hez képest viszont UV stabil és kevésbé forrósodó.
A színezett gumiőrlemény előnyeit felismerve a Magyar Labdarúgó Szövetség az általa épített műfüves pályákon már több éve az általunk gyártott gumiőrleményt használja. 

Kérjen ajánlatot

Ön is szeretne közvetlenül a gyártótól vásárolni. Adja meg adatait és mi elküldjük Önnek aktuális árainkat